Telefon: +36 70 789 6000 Akciók
hf
ef
gf
sf
Árajánlat kérése:
Érkezés:
Távozás:
Vendég:
Berekfürdő rossz időben is felvidít

2024-04-16 - 2024-12-31
Berekfürdő rossz időben is felvidít

Ha az esős, hidegebb napokon a Touring Hotel vendégeiként keresünk valamilyen programot, akkor a termálvíz mellett érdemes a szárazföldön is szétnézni. A kisgyerekkel érkezőknek érdemes a Dániel Farm felé venni az irányt, ahol a régi idők gazdaságával lehet megismerkedni: a farm létrehozói egy olyan helyet álmodtak meg, ahol a kicsiket és a felnőtteket a régmúlt gazdaságába kalauzolják el. Itt naposcsibét lehet óvatosan megsimítani és a szürkemarha vagy a magyar tarka bőgését hallhatjuk az istállókból. Ha már istálló, akkor a lovak tekintetében sem arab telivérek húzzák a lovaskocsit, hanem az alföldi tájba illeszkedő magyar, hidegvérű lovak. A farmon sajtkóstoló és házi finomságok is várják a látogatókat. Mint minden vállalkozás, a farm is a jövőbe fektet, hiszen már egy elektromos városnéző kocsival kalauzolják az érdeklődőket.

 Nemcsak a kisfiúk, hanem a kislányok és a felnőttek számára is igazán érdekes látnivaló „A Szovjet repülőtér titkai” című állandó kiállítás, ahol egy MI-24D harci helikoptert találni az udvaron. A magángyűjtemény igazán egyedülálló, hiszen a szovjet légierő 46 éves ausztriai és magyarországi jelenlétével összekapcsolható tárgyakat, dokumentumokat, filmeket mutat be, kézzelfogható formában. Itt csak a katonai ruhába öltöztetett bábuk előtt van plexifal: az eredeti tárgyak, telefonok, és a kiállított sok-sok korabeli használati tárgy, érdekesség is megtapintható.A kiállítás viszont nemcsak ezért érdekes, hanem azért is, mert olyan kérdésekre adja meg a választ, mint hogy voltak-e atomfegyverek hazánkban, milyen repülőgépbalesetek történtek, amelyekről nem lehetett hallani, vagy például hogyan zajlott egy-egy hadgyakorlat? Az udvaron a Mi-24D harci helikopter mellé 2021-ben érkezett meg társa. Egy MiG-21MF vadászrepülőgép is megtekinthető (igen, belülről is!), amelyen maga Farkas Bertalan és Magyari Béla is repült. 
A magángyűjtemények sora itt még nem áll meg, hiszen pecsétes, vagy más szóval bélyeges téglák gyűjteménye is megtalálható itt. A téglagyűjtés szenvedélye azonban nemcsak helyi érdekesség, Tiszaszentimrén is találni megannyi matuzsálemkorú téglát.A kultúrára éhezők számára a néprajz bizonyára egy elengedhetetlen programelem.

 A Néprajzi Magángyűjteményben a gyűjtő házaspár szíve-lelke benne van: több mint 30 éve gyűjtik a szebbnél szebb használati tárgyakat egy letűnt, de nem divatjamúlt korból. A használati tárgyak mellett megtalálhatóak itt régi gyerekjátékok, egy százéves cséplőgép, mezőgazdasági eszközök, cselédkönyvek, ládák, régi konyha. Sőt mi több, traktorok is.
 
Itt meg kell állnunk egy szóra, mert a turisták kedvencén, a TÖFI-TÖFI-n lehet megismerni a községet és a környéket. A járgány nem más, mint egy traktor mögé szerelt ekhós szekérre emlékeztető vontatmány, amivel nemcsak a települést lehet bejárni, hanem még a közeli kunmadarasi repülőtérre is elviszik az utasokat. Különböző túrákat szerveznek, így akár a Berek-halomról a naplementét is meg lehet csodálni, vagy éppen hortobágyi madárlesekre lehet elmenni, de csapatépítő bulik számára is ki lehet bérelni.

kep1
Napsugaras Május
16.600 Ft
kep1
Ajándékutalvány
10.000 Ft
kep1
Áprilisi pihentető hétköznapok
16.600 Ft
Összes ajánlat
Miért jöjjön el hozánk?
Speciális szolgáltatásaink
Vendégeink mondták
Mi mások véleménye?

Nagyon rég járunk a hotelbe,megtapasztaltunk már több tulajt is.Akik szintén nagyon kedvesek és segítőkészek voltak akár csak a mostani vezetőség és a hotel dolgozói.Egy évben többször is visszatérünk,nekünk itt van a nyugalom a kikapcsolódás.
Mióta felújították a hotelt még szívesebben jövünk,egyszerűen gyönyörű lett,kényelmes ágyak és a tisztaság lenyügöző.
Nagyon köszönjük,hogy létezik a Hotel Touring.


Klaudia Marok
2023-10-20
Kitekintő
Berekfürdő & Programok
Aktuális időjárás
Napos, néhol felhős
Kövessen minket!
Szociálmédia csatornák
Touring Hotel** - BEREKFÜRDŐ
Telefon: +36 59 319 221 cím: Berekfürdő, Berek tér 13
NTAK: Sz23062692
© Minden jog fenntartva
ÁSZF / Joginyilatkozat / Kapcsolat