Telefon: +36 70 789 6000 Akciók
hf
ef
gf
sf
Árajánlat kérése:
Érkezés:
Távozás:
Vendég:
Egy nap Tiszafüreden

2024-04-20 - 2024-12-31
Kultúra, történelem

Kiss Pál Múzeum – Általában minden kirándulás kihagyhatatlan programja a helyi múzeum felkeresése. A tiszafüredi múzeumban – amelynek a patinás Lipcsey család kúriája ad otthont – a környék gazdag történelmének lenyomatait ismerheted meg, hiszen a Tisza-tó területe már több tízezer éve lakott terület volt. A múzeum vitrinjeiben helyet kapott a világhíres tiszafüredi nyereg, ami annyira kényelmes volt, hogy még a tengerentúlon is használták. A múzeum az állandó kiállításai mellett rendszeresen készül izgalmas időszaki bemutatókkal is, sőt az év során több programot is szervez.

Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház. Aki Tiszafüredre érkezik, annak érdemes az egyik legnagyobb kincsüket, a tiszafüredi fazekasságot megismerni, amit az e célra berendezett házban is megtehető. A sok évszázad alatt formálódott technikát, vonalvezetést és a színek hagyományát még ma is őrzik. Két jeles képviselője: Szűcs Imre, a Népművészet Mestere és Nagyné Török Zsóka népi iparművész mutatja be az érdeklődők számára a tiszafüredi fazekasság titkát.

tiszaörvényi szivattyútelep függőcsatornája a tó egyik legrégebbi víziügyi látnivalója. A csatornát 1940-ban adták át és azért hoztak létre, hogy Kenderes-Bánhalmáig öntözővízzel lássák el a környékbeli földeket. A szivattyútelepen még a mai napig ugyanazok az 1938-ban gyártott GANZ márkájú szivattyúk dolgoznak és tökéletesen működnek, mint amelyeket annakidején beépítettek! A szivattyútelep másik érdekessége a függőcsatorna, aminek a befedett tetején, mintegy 320 méteres úton sétálhatunk végig. A csatorna alatt nádast találni, benne pedig a Tisza-tó szárnyas lakóit lehet felfedezni, de volt már rá alkalom, hogy vidrát is megfigyeltek ott.


Aktív- és ökoturizmus

A Tiszafüredi morotva varázslatos világa – Tiszafüredtől csak egy karnyújtásnyira található a tó egyik legszebb, legvadregényesebb területe, ahol a varázslatos nádasok és öblítőcsatornák ölelésében kalandozhatunk, de ha vízi sportolásra vágynánk, úgy a Tisza folyó sincs messze. Tiszafüred kikötőiből (Szabics, Kormorán, Albatrosz, Horgászcentrum és Városi kikötő) motorcsónakot vagy kajakot, kenut, SUP-ot bérelve felfedezhetjük ezeket a csodákat. A távolabbi területek bebarangolására is remek kiindulási pont Tiszafüred, többek közt a Tiszafüredi madárrezervátum is csupán néhány perces csónaktúrára van.

A kerékpáros kirándulások kiindulópontja – A legtöbb Tisza-tavi kerékpártúra általában Tiszafüredről, ezen belül is a tiszafüredi Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól szokott indulni. Ez a térség legtöbb kerékpárt kibocsájtó komplexuma, ahol több száz kétkerekűje várja, hogy felfedezzék vele a 65 km-es kiskört, vagy a 95 km-es nagy kört. Innen még akár gyalog is megközelíthetőek a vadonatúj kerékpáros hidak, amelyek Tiszafüredet és Poroszlót kötik össze. Vízről nézve a pillérjei a Tisza hullámát formázzák meg, róluk pedig gyönyörű panoráma nyílik a tó változatos világára.

A Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény a Tisza-tó egyik legnépszerűbb túraútja, ahol megismerhetjük a tó változatos élővilágát. Az információszerzésben a kihelyezett tájékoztatótáblák segítenek, amelyekről megismerhetjük az ártéri fűz-nyár ligeterdőket, a Tisza kialakulásának a legendáját, a kérész életű tiszavirágokat vagy például a tiszai halászok mindennapjait. A tanösvényen két kilátót is találni: az egyikről a Göbét, míg a másikról a Borzanatot lehet megcsodálni.

Az Örvényi Pákász Tanösvény a Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvényről nyílik: egy kábelcsónakkal húzhatjuk át magunkat a pákászok világába, ahol hétmérföldes csizmát (azaz gumicsizmát) húzva, a kihelyezett botok segítségével lépdelhetünk mi is a lápos-mocsaras vidéken – csakúgy, mint ahogy régen a pákászok is tették. Igazi kalandtúra ez, ahol felejthetetlen élményeket szerezhet az egész család!

Tiszafüred egész nyáron színes programokkal várja a turistákat. Ezek közül legjelentősebb a júliusban megrendezésre kerülő háromnapos fesztivál, a Tiszafüredi Halasnapok. A rendezvény változatos könnyűzenei programokkal, művészeti csoportok bemutatóival, sporteseményekkel és családi programokkal várja az érdeklődőket.
kep1
Pünkösdi pihenés a Touringban
20.100 Ft
kep1
Napsugaras Május
16.600 Ft
kep1
Ajándékutalvány
10.000 Ft
Összes ajánlat
Miért jöjjön el hozánk?
Speciális szolgáltatásaink
Vendégeink mondták
Mi mások véleménye?

Nagyon rég járunk a hotelbe,megtapasztaltunk már több tulajt is.Akik szintén nagyon kedvesek és segítőkészek voltak akár csak a mostani vezetőség és a hotel dolgozói.Egy évben többször is visszatérünk,nekünk itt van a nyugalom a kikapcsolódás.
Mióta felújították a hotelt még szívesebben jövünk,egyszerűen gyönyörű lett,kényelmes ágyak és a tisztaság lenyügöző.
Nagyon köszönjük,hogy létezik a Hotel Touring.


Klaudia Marok
2023-10-20
Kitekintő
Berekfürdő & Programok
Aktuális időjárás
Napos, néhol felhős
Kövessen minket!
Szociálmédia csatornák
Touring Hotel** - BEREKFÜRDŐ
Telefon: +36 59 319 221 cím: Berekfürdő, Berek tér 13
NTAK: Sz23062692
© Minden jog fenntartva
ÁSZF / Joginyilatkozat / Kapcsolat